Little stick figures technique - tehnica micilor figurine

Astăzi vom vorbi despre - tehnica micilor figurine, de Jaques Martel - (am văzut că ar fi fost tradusă in limba romana ca tehnica omuletilor din chibrituri). Este o tehnica ajutătoare, suplimentară.

Pentru a înțelege mai bine această tehnică vă invit să citiți cartea Little stick figures, de Lucy Bernier. (Nu știu dacă este tradusă și în limba română, eu o am pe cea in limba engleză) Puteți să vedeți videoclipurile lui Jaques Martel, una dintre serii are și traducere în limba română.

Această tehnică face parte din tehnicile legate de scris/desen, acestea sunt eficiente deoarece orice ai scris pe foaie este înregistrat în subconștient, de aceea în psihologie există atât de multe tehnici care implică scrisul - in special scrisul de mână cred ca este cel mai eficient. După cum probabil știți deja, pentru subconștientul nostru totul e posibil iar această tehnică prin felul ei de a fi, se înregistrează automat la nivel subconștient unde incepe un proces de a aduce in realitatea noastra ceea ce am desenat si intentionat pentru noi.

Prin această tehnică se poate face o curățare de la nivel interior, din subconștient ca și când îți cureți calculatorul de viruși. (atunci se curăță și viruși ascunși pe care nici nu știai că sunt acolo.)

În câteva cuvinte voi explica tehnica, care este foarte simplă.

Iei o foaie de hârtie albă, pe care vei desena (cu creion sau pix) in partea stânga un omuleț simplu, sub care vei scrie numele tău (nume și prenume);

în partea dreaptă a hârtiei vei desene un alt omuleț sub care vei scrie numele și prenumele persoanei cu care ai o neînțelegere, să zicem. (poate fi vorba despre o neînțelegere mică, poate fi vorba despre conflicte mari, spre exemplu cu părinții sau cu alte persoane).

Apoi vei desena un cerc in jurul omulețului care te reprezintă și apoi linii care să reprezinte lumina (adică te vei înconjura cu un cerc de lumină) și la fel vei face și pentru celălalt omuleț. Apoi vei înconjura ambii omuleți cu un cerc cu raze de lumină, reprezentând faptul ca întreaga situație in care sunteți e înconjurată de lumina.

Iar următorul pas este să unești de la fiecare centru energetic al tău (chakră) către centrul energetic al omulețul de lângă. (unește fiecare centru energetic al tău cu centrul energetic aferent omulețului din dreapta).

Si acum, ultimul pas este cel de a tăia cu o foarfeca sau de a rupe, foaia in mijloc - lucru care simbolizează tăierea oricărei legături de la orice nivel cu situația/starea negativă care vă păstrează într-un atașament sau dependență de situatia sau persoana respectiva.

Astfel, puteți face tehnica cu voi și alte persoane, cu voi și o anumită situație, cu voi și o anumită caracteristică de-a voastră pe care o considerați neplăcută, cu voi și o frică, cu voi și toate cele șase frici enumerate mai jos.


Există câteva principii pe care le voi enumera acum:

Fac întotdeauna tehnica spre binele suprem al meu, al celelalte persoane si al întregii situații. (sa am intenția si atitudinea corespunzătoare legată de asta)

Aplic tehnica pe hârtie albă.

Fac toți pașii enumerati mai sus.

Mă desenez întotdeauna pe mine prima dată.

întotdeauna mă desenez pe mine cand fac tehnica (adică să fiu prezent eu pe hârtie întotdeauna, nu numai alte persoane, caci nu fac niciodată tehnica doar pentru alte persoane; chiar dacă intenția mea este bună spre exemplu, să împac două persoane. Caci poate pentru persoanele implicate aceasta nu este spre binele lor suprem. Și nu este treaba mea să mă bag).


Acum voi enumera care sunt persoanele și situațiile pentru care puteți face asta pentru a face o curățare considerabila, curățare de atașamente, frici și dependințe:

Partenerul de viața

Parteneri de viață din trecut

Mama și tata (cunoscuți sau necunoscuți de tine)

Toți frații, toate surorile mele

Copii mei

Toți bunicii

Toți prietenii

Șeful meu

Colegii

Angajații mei

Terapeutul meu

 Persoane din trecut care consider că mi-au făcut ceva nedrept, pentru care încă am resentimente

Cariera mea

Cele 6 frici de baza

️Frica de moarte

️Frica de sărăcie

️Frica de critica altora

️Frica de boală 

️Frica de îmbătrânire

️Frica de a pierde iubirea cuiva

Cu copilul meu interior, cu situații dureroase specifice din copilăria mea.

 

Acum, după cum vedeți, această tehnică este foarte simplă, dar este eficientă. (Ea seamănă puțin și cu tehnica de pace personală din EFT.)

Iar pentru a înțelege mai bine și a aprofunda, pentru a avea mai multe exemple despre cum anume să lucrați cu anumite situații este bine să citiți cartea și să urmăriți videoclipurile. (intenționez să fac și eu un scurt videoclip în care să vă arăt tehnica. Când acest videoclip e gata voi pune linkul aici.)

Sa ne fie de folos!

PS: Jaques Martel a scris o carte nu foarte cunoscuta din pacate despre cauzele emotionale ale bolilor. Ea se numeste Marele dictionar al bolilor si afectiunilor. Este tradusa in limba romana si o recomand cu drag tuturor celor ce au o anumita boala sau o afectiune si vor sa inteleaga mai multe despre cauzele emotionale ce au dus la aparitia ei.